Ga naar de inhoud

Design

Design

Om een mass-customization project op te zetten dient er een design van het product te worden gemaakt. In de meeste gevallen gaat dit om een product waar veel potentie voor customization in zit. Er kunnen verschillende paden worden gekozen.

Shapemakers design Brace

Ten eerste kan er worden gekozen om een eigen design digitaal te integreren, hierbij ligt het volledige designelement bij de gebruiker zelf. Hierbij wordt een ontwerp gekozen waarbij het volume en de potentie groot is. Een vaak bestaand ontwerp wordt gedigitaliseerd en klaar gemaakt voor customization hierbij rekening gehouden met de opgegeven restricties en vereisten.

Ten tweede kan er worden gekozen om gezamenlijk een design te ontwerpen. Hierbij wordt doormiddel van brainstorming, vereisten en restricties een plan gemaakt. Dit plan wordt digitaal uitgevoerd waarna er een uniek gemaakt design komt. Hierbij worden ook bureaus ingeschakeld om de professionaliteit en kwaliteit te waarborgen. Dit design zal na goedkeuring klaar worden gemaakt voor customization.

In beide scenario’s zal er een uitgebreide prototype fase plaatsvinden waarbij meerdere prototypes zullen worden gemaakt om het product in het echt te beoordelen. In deze beoordeling kunnen ook testen worden gedaan, dit kan wederom zelf worden uitgevoerd of in samenwerking met ons. Allereerst is hierin natuurlijk belangrijk te bepalen welke testen van toepassing zullen zijn, dit kunnen bijvoorbeeld impacttesten, durability of algemene krachtesten zijn. Mocht er gekozen worden dit in samenwerking met ons te doen, zullen wij ons netwerk inzetten om een gepaste testfaciliteit te koppelen aan het product. Pas na volledige goedkeuring van het ontwerp en prototype zal de volgende fase worden gestart. 

Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×