Ga naar de inhoud

Frezen

Wij zijn dé specialist in het frezen van orthopedische mallen

Door onze ervaring, kunnen wij onszelf ondertussen specialist in het frezen van orthopedische mallen noemen. Shapemakers biedt ruime mogelijkheden in soorten mallen en – densiteiten van schuim.

Per soort mal  is een ander soort materiaal optimaal om te gebruiken, om deze reden hebben wij gekozen voor een breed scala aan soorten. En bieden wij advies indien deze nodig of gevraagd is. 

Downloads
Onze modellen
frezen othopedische mallen

Het frezen van mallen voor de orthopedie is een belangrijke techniek in het ontwerp en de productie van orthopedische hulpmiddelen. Het proces begint meestal met het scannen van het lichaamsdeel waarvoor het hulpmiddel is bedoeld, zoals de voet of de enkel. Met behulp van CAD-software wordt vervolgens een digitaal ontwerp van de mal gemaakt, dat wordt omgezet in CNC-programmering.

Met een CNC-freesmachine wordt het ontwerp van de mal vervolgens gefreesd in een blok van PIR, PUR of MDF. Bij het frezen van mallen kan zowel gekozen worden voor PIR als voor PUR. Beide schuimsoorten zijn geschikt voor het frezen van mallen, het verschil zit in de celstructuur van het schuim.

Het frezen van mallen biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele methoden voor het maken van mallen.

Het is sneller, nauwkeuriger en minder kans op menselijke fouten. Bovendien kunnen digitale ontwerpen gemakkelijk worden aangepast, wat de flexibiliteit en efficiëntie van het productieproces vergroot.

Voor elke bestelling adviseren wij, indien nodig, de beste schuimsoort. Overleg met ons is altijd mogelijk. Wij behandelen elke bestelling met een uniek freesprogramma op maat.

In de catalogus (die bovenaan deze pagina gedownload kan worden) vind je onze producten overzicht en de aangeraden densiteiten. Overige/speciale producten kunnen in overleg gefreesd worden. Ook kunnen wij in overleg densiteiten laten afwijken van de aangeraden densiteiten.

 

Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×