Ga naar de inhoud

3D-Printen

Oplossingen 3D-Printen

Als innovatief bedrijf binnen de orthopedie zoekt Shapemakers altijd de beste oplossingen voor bepaalde vraagstukken. Een van deze oplossingen is het 3D-Printen van onderdelen of van het gehele eindproduct.

Door het 3D-Printen van orthesen en prothesen zijn er meer mogelijkheden qua productie in vergelijking met het handmatige proces.​ Bepaalde structuren, scharnieren en designs kunnen worden mee geprint. Dit stelt de producent in staat om dynamische producten te maken.

3D-printen heeft veel toepassingen in de orthopedie.

Het proces van 3D-printen begint meestal met het maken van een digitale scan. Met behulp van gespecialiseerde software die wij bieden, kan deze scan vervolgens worden omgezet in een 3D-model dat geprint kan worden.

De hulpmiddelen worden vervolgens laag voor laag opgebouwd uit het gekozen materiaal, wat resulteert in een zeer nauwkeurig en op maat gemaakt eindproduct.

Een van de grootste voordelen van 3D-printen in de orthopedie is dat het mogelijk is om ortheses en protheses te maken die perfect passen bij de anatomie van de patiënt, waardoor de kans op complicaties wordt verminderd. Shapemakers heeft al een aantal producten ontwikkeld met de beste 3D-printtechnieken, zoals de B&C Kniebrace en een brace.

Er zijn verschillende keuzes uit materialen en kleuren om in te 3D-Printen. Verder kunnen door nabewerkingen producteigenschappen worden aangepast. Een klein aantal voorbeelden van deze nabewerkingen zijn Vapor smoothing, polijsten en waterafstotend maken. Voor elke toepassing zal in overleg de optimale combinatie worden gevonden voor zowel patiënt als producent.

Als leverancier bieden wij een productcatalogus aan met een breed scala aan printtechnieken en nabewerkingsmogelijkheden. Verder kan er bij vraag uiteraard gezocht worden naar andere productietechnieken.

oplossing 3d-printen

Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×