Ga naar de inhoud

Het digitaal aanmeten en corrigeren

De digitale workflow

Bij Shapemakers hebben wij al meer dan tien jaar ervaring in het ondersteunen van bedrijven bij de overstap naar een digitale workflow. Deze transitie begint met het 3D-scannen, wat een directe vervanging biedt voor traditionele gipsafdrukken. Door deze technologie kunnen wij een schone en efficiënte werkomgeving creeëren, waardoor de workflow gestroomlijnd wordt en meer tijd overblijft voor wat echt telt: de patiënt.

Na het scannen volgt de stap naar digitale correcties, waarmee het handwerk van gipscorrecties overbodig wordt. Dit digitale proces biedt niet alleen een hogere precisie, maar verbetert ook de herhaalbaarheid en controleerbaarheid van de resultaten. Hierdoor kunnen we consistent hoogwaardige resultaten leveren.

Bij elke stap van dit proces staan wij klaar om onze klanten te begeleiden en te ondersteunen. Onze expertise stelt ons in staat om samen met u te zorgen voor een soepele overgang en implementatie van deze nieuwe technieken. Met Shapemakers kunt u rekenen op een partner die begrijpt hoe belangrijk het is om met vertrouwen en precisie in de digitale toekomst te stappen.

cad-cam voor orthopedie

Digitale workflow

Scannen
Software
Service featured image
Scannen

Het hele proces in de orthopedie begint met een goede scan

Door het nemen van een 3D-scan van het lichaamsdeel wordt het traditionele gipsen vervangen. Hierbij zijn snelheid en duurzaamheid belangrijke voordelen in het proces. Een scan van een lichaamsdeel is binnen twee tot vijf minuten gerealiseerd, dit zonder afval en een ‘vieze’ werkomgeving. 

Met de 3D-scan kan gelijk worden gewerkt in de bewerkingssoftware. Hierdoor ontstaat er een digitale bibliotheek van modellen, waardoor grote voorraad van modellen niet meer noodzakelijk is. 

3D scanners kunnen worden gebruikt om een digitale afdruk te maken van een lichaamsdeel. Met deze scan kunnen vervolgens digitaal correcties worden uitgevoerd om een op maat gemaakte mal en/of orthese/prothese te maken.

3D scanners zijn een belangrijk instrument geworden in de orthopedie omdat ze zorgen voor nauwkeurige metingen en op maat gemaakte oplossingen voor patiënten.

 

Lees meer
Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×