Ga naar de inhoud

OIM Orthopedie maakt van 3D-scannen een speerpunt

OIM Orthopedie maakt van 3D-scannen een speerpunt

Shapemakers is één van de leveranciers waarmee OIM Orthopedie de beweging maakt naar 3D-scannen. Minder bewerkelijk, sneller, locatie onafhankelijk en goedkoper, het is een greep uit de lijst met voordelen die 3D-scannen met zich meebrengt ten opzichte van traditionele maatname- en correctietechnieken.

OIM Orthopedie maakt inmiddels gebruik van zowel witlicht- als Ipad-scanners. Deze scanners worden toegepast bij het aanmeten van zowel orthopedische schoenen als instrumenten. Shapemakers is betrokken bij het scannen voor orthopedische instrumenten, zoals enkel-voet orthesen, prothesen, korsetten, spalken en meer. Ook hebben OIM en Shapemakers onlangs een 3-jarig contract getekend voor het frezen van alle onderdelen voor orthopedische instrumenten van OIM Orthopedie.

Downloads
Onze modellen

“Het hogere doel is voor ons altijd om uitstekende kwaliteit hulpmiddelenzorg te bieden aan onze cliënten. Daarbij zien wij scannen als een waardevolle aanvulling op het instrumentarium waarvan onze orthopedisch adviseurs al gebruik van maken.”, aldus Fred Verhagen, divisiemanager van OIM . “We doen in korte tijd zoveel mogelijk ervaring op met 3D-scannen waarbij we enthousiaste collega’s alle ruimte geven om te experimenteren met zinvolle toepassing.”

Niels Admiraal, orthopedisch vakspecialist in Noordwijkerhout, is één van die enthousiastelingen:

“Om brede adaptie van scannen mogelijk te maken ontwikkelde ik samen met andere collega’s een online cursus. Als de hard- en software goed werken en collega’s ook weten hoe die te gebruiken, dan wordt het gemakkelijker om obstakels te overwinnen. Alle seinen staan  inmiddels op groen om er een succes van te maken. Dat vind ik hartstikke leuk, want ik ben heel enthousiast over 3D-scannen.”

Nina van Bergen, orthopedisch adviseur in Haren, vergelijkt de witlichtscanners met de iPad-scanners:

“Ik werk eerlijk gezegd liever met de witlichtscanner, maar de iPad scanner heeft wel degelijk noemenswaardige voordelen. Het belangrijkste is dat hij makkelijk mee te nemen is, dus je hoeft niet met een hele koffer met apparatuur en een laptop naar een extern spreekuur. Een ander voordeel is dat je geen dots hoeft te plakken als referentie.”

OIM Orthopedie gebruikt dit jaar om 3D-scannen goed onder de knie te krijgen. Daar hoort ook bij dat bepaald wordt bij welke cliënten de techniek toegevoegde waarde heeft en bij welke ook niet. De verwachting is dat 3D-scannen onder andere efficiëntiewinst oplevert en samenwerking tussen de 28 vestigingen in Nederland vergemakkelijkt. Daarom maakt OIM Orthopedie van 3D-scannen ook een speerpunt voor de komende jaren.

Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×