Ga naar de inhoud

Is het 3D printen van een body jacket een goed idee?

Met de hulp van betrouwbare, professionele partners biedt Shapemakers U een nieuwe digitale fabricagetechnologie om individuele Body jackets te laten 3D-printen. Naast het vervangen van traditionele, arbeidsintensieve fabricage is het mogelijk bij deze 3D-printoplossing verschil in stijfheid en ventilatiegaten op verschillende plekken te creëren.

 

De technologie maakt het mogelijk om in één workflow 3D-prints te maken. Hiermee worden tijdrovende inspanningen voorkomen zoals het handmatig bewerken, het combineren van diverse materialen en het lijmen. Een geoptimaliseerde workflow geeft de orthopedisch technoloog meer tijd voor de klant. Bovendien ondersteunt deze oplossing de overgang naar een duurzamere manier van fabricage zonder een significante hoeveelheid afval te genereren.

De stappen

De productie van een 3D-geprinte body jacket bestaat uit verschillende stappen: Allereerst hebben we een 3D-model nodig om het ontwerp bestand te maken. Allereerst moet de patiënt worden in gescand met een 3D-scanner. Ten tweede wordt het 3D-model geladen in een correctie software waar de orthopedisch specialist het kan aanpassen aan de patiënten en ondersteuning op de juiste plaatsen te bieden. Het model wordt verbeterd door gebieden met verschillende stijfheid te definiëren en, indien gewenst, zones voor ventilatie. Tot slot kan het korset uitgeprint worden door ShapeMakers op een speciaal ontworpen 3D-printer.

 

Polypropyleen (PP)

We gebruiken 3D-printfilament gemaakt van PP (Polypropyleen). Vandaag de dag worden de meeste gepersonaliseerde Body jackets gemaakt met PP, omdat dit een goedgekeurd materiaal is voor orthopedische body jackets. Het gebruik van ons 3D printproces zorgt ervoor dat het afval enorm wordt beperkt. Een ander voordeel van het gebruik van deze 3D printmethode (het smelten van plastic) is dat het een stofvrije productieomgeving garandeert.

 

Samengevat

Shapemakers biedt een 3D-printoplossing voor het maken van gepersonaliseerde body jackets waardoor tijdrovende inspanningen worden voorkomen en de orthopedisch technoloog meer tijd krijgt voor de klant. Het productieproces bestaat uit het maken van een 3D-model via een professionele scan, het aanpassen ervan in een correctie software, en het uitprinten met een 3D-printer. Polypropyleen (PP) wordt gebruikt als 3D-print filament, omdat dit een goedgekeurd materiaal is en het afval wordt geminimaliseerd. Daarnaast garandeert het stofvrije productieproces ook een milieuvriendelijke manier van fabricage.

Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×