Ga naar de inhoud

B&C Custom Bracing – Omarm je avonturen

Met trots deelt Shapemakers de innovatieve kniebrace van B&C Custom Bracing. De eerste 3D geprinte high impact kniebrace volledig op maat voor elke individuele drager. Met deze brace kan er veilig, comfortabel en zorgeloos gesport worden. Of je nu aan motorcross doet, golft, skiet of skate: deze op maat gemaakte kniebrace beschermt de kniegewrichten, zonder beperking in beweging.

Het is ondertussen alweer 1,5 jaar geleden dat Peter Ruijtenberg voor het eerst in contact kwam met Rob Bogie (Orthopedisch Chirurg) en Toine Cuijten (Technisch Ingenieur) van B&C Custom Bracing. Zij hadden op hun beurt onze naam doorgekregen via Hogeschool Fontys. Een plek waar wij studenten meenemen in een stukje digitalisatie binnen de orthopedie. In gesprekken werd al snel duidelijk dat de overgang van goed kunnen bewegen naar goed kunnen sporten al snel is gemaakt. Het idee wat B&C Custom Bracing met ons deelde viel hierdoor precies in de mogelijkheden die wij kunnen aanbieden. 

Deze gesprekken zijn vervolgens samen met onze softwarepartner Shapeshift 3D uitgewerkt. Met het in Canada gevestigde Shapeshift 3D hebben wij sinds 2020 een avontuurlijke samenwerking. Zij bieden een slimme software (A.I.) aan specifiek voor op maat gemaakte producten. Door de unieke productontwikkeling en afgestemde workflow op te bouwen is elk bedrijf uiteindelijk in staat om het productieproces tot wel 4000% sneller te laten verlopen. Op maat gemaakte producten opschalen in productie is ineens geen toekomstmuziek meer, maar kan vandaag uitgevoerd worden!

Gezamenlijk is er met B&C een project gestart, hierin zijn alle voorwaarden, wensen en behoeftes meegenomen. Het door B&C ontworpen design is omgezet naar een digitaal model die geschikt is voor de software. Wanneer het definitieve design klaar was, is er een workflow opgebouwd, speciaal gemaakt voor de kniebrace. Gezamenlijk is er gekeken welke onderdelen automatisch- en welke handmatig moesten worden toegepast. Dit is de uiteindelijk tijdwinnaar die ervoor zorgt dat veel langdradige maar belangrijke taken gedaan worden zonder moeite. 

B&C kan nu elke losse scan van een knie binnen 5 min. door de software heen halen. Aan het einde van dit proces keuren zij de maakte brace goed en produceert de software een op maat gemaakte brace in 3D bestanden. Het design van de brace is door de software helemaal om de 3D scan van de knie gevouwen en zorgt voor een uniek passende vorm. B&C heeft de verdere productie van de kniebrace in eigen beheer om 3D te printen en af te maken. Het resultaat mag er wezen! Lees hier meer over de kniebrace van B&C Custom Bracing of neem bij interesse contact op met B&C Custom bracing.

Ook interesse om een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan te gaan voor uw product? Innovatie en digitalisatie van scan tot 3D print. We wisselen graag ideeën uit en staan open voor nieuwe avonturen!

Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×