Ga naar de inhoud

Het kiezen van de juiste Software

Het kiezen van de juiste Software

Tegenwoordig is digitaal werken niet meer weg te denken uit het orthopedisch landschap, maar met de verschillende aanbieders van software kan kiezen nog weleens lastig zijn.

In Dit artikel behandelen we diverse software voor de orthopedie en bekijken we welke software het beste is voor welke situatie.

Welke Softwareoplossingen zijn er precies?

Rodin4D’s Neo is een CAD/CAM-oplossing voor het ontwerpen, modelleren en fabriceren van orthopedische hulpmiddelen. Neo is de meest uitgebreide CAD/CAM-oplossing op de markt. Doordat NEO geen beperkingen heeft kan de orthopedisch technicus zelf invulling geven aan de correcties die hij/zij wil uitvoeren.

Rodin4D’s Cube is een andere toepassing van Rodin4D die is ontworpen voor het vervaardigen van orthopedische hulpmiddelen. Cube werkt vanuit een patiëntscan of wordt gelinkt met Neo, waardoor je direct je orthese of prothese op je mal kan gaan ontwerpen. Cube is specifiek gemaakt om het ontwerpen van 3D bestanden te vereenvoudigen.

Rodin4D’s Arkad is software, ontworpen voor de podotherapie. Gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf onderdelen zoals pelotte en vormen toe te voegen aan hun bibliotheek. Door de uitgebreide mogelijkheden is er zowel in ontwerp, als in productietechnieken vrije keuze.

Fitflow is Rodin4D’s laatste softwaretoepassing. Fitflow is ontworpen om elke stap van je workflow te vereenvoudigen. Door repetitieve taken te automatiseren en processen te stroomlijnen kan de gebruiker zich richten op de essentie: het creëren van innovatieve en op maat gemaakte orthopedische apparaten.

Toolkit3D is een Software die gericht is op Mass customization. De Toolkit3D-workflow creëert automatisch een op maat gemaakt ontwerp op basis van een 3D scan. Ook kan er gekozen worden voor een semiautomatische workflow waarbij eigen bewerkingen gedaan kunnen worden.

Je kunt gebruikmaken van Mecuris, waarbij je gratis tot aan 5 modellen per maand kunt produceren. Mecuris is een platform dat je in staat stelt om op maat gemaakte 3D-geprinte modellen te ontwerpen en produceren. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en krachtige tools waarmee je de ontwerpen kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van uw klanten.

Vergelijking Orthopedische Software

Welke Software is geschikt voor mij?

In de bovenstaande tabel worden de verschillende software vergeleken op de 5 belangrijkste componenten waar designsoftware aan moet voldoen, hieronder nemen we de vergelijkbare softwareoplossingen nog eens onder de loep.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met de software.

Wil je een CAD/CAM-oplossing met als doel om enkele keren per maand modellen te ontwerpen? Dan is Mecuris waarschijnlijk de beste optie (en 5 keer per maand gratis). Als je meer opties wilt en veel gebruik zult maken van de software, dan raden wij Neo aan.

Ben je van plan vooral hulpmiddelen te ontwerpen voor 3D-printen, dan zal Cube een mooie aanvulling zijn op Neo, maar dit is geen must. Alle genoemde software zijn geschikt voor 3D-printen.

Als je op zoek bent naar software die het gehele productieproces zal versnellen, dan raden wij Fitflow of Toolkit3D aan. Fitflow automatiseert repetitieve taken en is zeer gemakkelijk in gebruik, maar met Toolkit3D kun je het gehele werkproces automatiseren. Ook bevat Toolkit3D een ordermanagementsysteem. De afweging tussen deze 2 tools hangt dus af van je voorkeur.

Zoek je software voor podotherapie? Dan raden wij Arkad aan.

Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste software lastig kan zijn, zelfs nadat je onderzoek hebt gedaan naar verschillende opties. Als je nog verdere vragen hebt, kun je ons bereiken via info@shapemakers.nl.

Deel :
Facebook Linkedin
Kopieer link
Link gekopieerd

Shapemakers

Contact

Praten over mogelijkheden

Om een model bij ons te bestellen heb je een account nodig als organisatie. Wilt u orthopedische
mallen en/of 3D-prints bestellen? Wij hebben een eigen orderportal voor onze klanten, hierin kunt u
zelf bestellen en de status van de bestelling in de gaten houden.

Nog geen account? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot het orderportal.

×