Ga naar de inhoud
Service featured image
3D-Printen

Oplossingen 3D-Printen

Als innovatief bedrijf binnen de orthopedie zoekt Shapemakers altijd de beste oplossingen voor bepaalde vraagstukken. Een van deze oplossingen is het 3D-Printen van onderdelen of van het gehele eindproduct.

Door het 3D-Printen van orthesen en prothesen zijn er meer mogelijkheden qua productie in vergelijking met het handmatige proces.​ Bepaalde structuren, scharnieren en designs kunnen worden mee geprint. Dit stelt de producent in staat om dynamische producten te maken.

Lees meer
Service featured image
Frezen

Wij zijn dé specialist in het frezen van orthopedische mallen

Door onze ervaring, kunnen wij onszelf ondertussen specialist in het frezen van orthopedische mallen noemen. Shapemakers biedt ruime mogelijkheden in soorten mallen en – densiteiten van schuim.

Per soort mal  is een ander soort materiaal optimaal om te gebruiken, om deze reden hebben wij gekozen voor een breed scala aan soorten. En bieden wij advies indien deze nodig of gevraagd is. 

Lees meer
Service featured image
Scannen

Het hele proces in de orthopedie begint met een goede scan

Door het nemen van een 3D-scan van het lichaamsdeel wordt het traditionele gipsen vervangen. Hierbij zijn snelheid en duurzaamheid belangrijke voordelen in het proces. Een scan van een lichaamsdeel is binnen twee tot vijf minuten gerealiseerd, dit zonder afval en een ‘vieze’ werkomgeving. 

Met de 3D-scan kan gelijk worden gewerkt in de bewerkingssoftware. Hierdoor ontstaat er een digitale bibliotheek van modellen, waardoor grote voorraad van modellen niet meer noodzakelijk is. 

3D scanners kunnen worden gebruikt om een digitale afdruk te maken van een lichaamsdeel. Met deze scan kunnen vervolgens digitaal correcties worden uitgevoerd om een op maat gemaakte mal en/of orthese/prothese te maken.

3D scanners zijn een belangrijk instrument geworden in de orthopedie omdat ze zorgen voor nauwkeurige metingen en op maat gemaakte oplossingen voor patiënten.

 

Lees meer
×