Ga naar de inhoud
Testimonial featured image
De digitalisering van het werkproces bij Guido Schoenen

De digitalisering van het werkproces bij Guido Schoenen

De orthopedisch instrumentmakerij van Guido Schoenen levert sinds 1984 hulpmiddelen.

Zij vervaardigen prothesen, orthesen, korsetten, steunzolen en therapeutisch elastische kousen en zijn al 5 jaar een trouwe klant van Shapemakers.

Voor de samenwerking met Shapemakers, maakte Guido Schoenen nog gebruik van gips voor het maken van mallen. Het lichaamsdeel werd in dat geval ingezwachteld met gipsverband, waar na het gips uithardde en losgeknipt werd. Hierna werd de gipsafdruk volgegoten met vloeibaar gips om een model te vormen.

Na de overstap op het inscannen van lichaamsdelen en het laten frezen van mallen, hebben zij het proces met gemiddeld een week ingekort en is “De pasvorm beter en nauwkeuriger geworden”.

Ook liet Guido blijken dat hij waardering had voor de behulpzaamheid van OrthoShapes: “als ik vragen heb over de software of over andere zaken dan zijn de mensen van Shapemakers gemakkelijk bereikbaar en zijn altijd bereidt om te helpen”.

Lees het verhaal
Testimonial featured image
OIM Orthopedie maakt van 3D-scannen een speerpunt

OIM Orthopedie maakt van 3D-scannen een speerpunt

Shapemakers is één van de leveranciers waarmee OIM Orthopedie de beweging maakt naar 3D-scannen. Minder bewerkelijk, sneller, locatie onafhankelijk en goedkoper, het is een greep uit de lijst met voordelen die 3D-scannen met zich meebrengt ten opzichte van traditionele maatname- en correctietechnieken.

OIM Orthopedie maakt inmiddels gebruik van zowel witlicht- als Ipad-scanners. Deze scanners worden toegepast bij het aanmeten van zowel orthopedische schoenen als instrumenten. Shapemakers is betrokken bij het scannen voor orthopedische instrumenten, zoals enkel-voet orthesen, prothesen, korsetten, spalken en meer. Ook hebben OIM en Shapemakers onlangs een 3-jarig contract getekend voor het frezen van alle onderdelen voor orthopedische instrumenten van OIM Orthopedie.

Lees het verhaal
×